İstanbul Boğaziçi Köprüsü Canlı Mobese izle

İstanbul Boğaziçi Köprüsü canlı mobese izle,Boğaziçi Köprüsü Yol Durumu Trafik Durumu,Boğaziçi Köprüsü trafik yol durumu,Şehitler Köprüsü Boğaziçi Köprüsü canli izle,Boğaziçi Köprüsü mobese izle,Boğaziçi Köprüsü kamera izle,Boğaziçi Köprüsü webcam,Boğaziçi Köprüsü live webcam,Boğaziçi Köprüsü live camera,Boğaziçi Köprüsü canlı mobese,Boğaziçi Köprüsü canlı kamera

  • Canlı 1
  • Canlı 2
Canlı
Canlı

İstanbul Boğaziçi Köprüsü Canlı Mobese izle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, eski adıyla Boğaziçi Köprüsü ya da boğaza inşa edilen ilk köprü olmasına atıfla halk arasında Birinci Köprü; Karadeniz ile Marmara Denizini birbirine bağlayan İstanbul Boğazı üzerinde yer alan üç asma köprüden biri ve ilkidir. Köprünün ayakları Avrupa Yakası'nda Ortaköy, Anadolu Yakası'nda Beylerbeyi semtlerindedir. İstanbul Boğazı üzerine yapılan ilk köprü olmasına atfen halk arasında Birinci Köprü olarak da adlandırılan Boğaziçi Köprüsü, daha sonra yapılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'yle birlikte kentin iki yakası arasındaki kesintisiz kara ulaşımını sağlar. 20 Şubat 1970 tarihinde yapımına başlanan köprü, 30 Ekim 1973 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 50. yıldönümü şerefine dönemin cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından devlet töreniyle hizmete açıldı. Yapımı tamamlandığında dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsüyken, 2012 yılı itibarıyla yirmi birinci sırada bulunmaktadır.

26 Temmuz 2016'da köprünün resmî adı, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında köprüde hayatını kaybeden vatandaşların anısına 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmiştir.

Otoyol 1'in üzerinden geçtiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrupa ve Asya arasında sabit bağlantı olarak hem Türkiye hem de İstanbul ulaşım ağının çok önemli bir halkasıdır. Köprüde, açılışından bugüne kadar trafik artışı beklenenin çok üstünde gerçekleşmiştir; köprünün ilk hizmete açıldığı yıl günlük ortalama araç geçişi 32 bin iken 1987'de bu sayı 130 bine, 2004 yılında ise 180 bine çıktı. 1991 yılında otobüsler hariç ağır tonajlı (4 ton ve üstü) araçların köprüden geçişleri yasaklandı. Günümüzde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yalnızca belediye, halk otobüsleri ve turist taşıma belgesine haiz otobüsler ile otomobil ve motosikletlerin geçişine izin verilmektedir. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 1978'den beri yaya trafiğine kapalıdır.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün aydınlatma ve ışıklandırma sistemi 22 Nisan 2007 tarihinde düzenlenen tören ve ışık gösterisiyle faaliyete geçirildi. Köprüde kullanılan renk değiştirebilen led armatürler, uzun ömürlü, düşük enerji tüketimine sahip ve çevre dostu olarak biliniyor. Köprünün tamamı, değiştirebilen 16 milyon renk led armatürlerle aydınlatıldı.

Yayın : tkm.ibb - 18 Ocak 2025
Bayburt
Giresun Göksu Travertenleri
Şebinkarahisar
Arnavutköy Karaburun Köyü
Uludağ Kamera
İstanbul D 100 Mecidiyeköy
TV100 Yayın 7/24 HD ve Kesintisiz Izle
Didim Kent Meydanı
Eyüp Sultan Cami
Sarıkamış Kayak Merkezi Kars
Ergan Kayak Merkezi
Ağlı Kastamonu
İstanbul Bağdat Caddesi
İstanbul Yenikapı
Yenikapı Meydanı